Συγχαρητήρια στην Ομάδα Ρομποτικής

Η ομάδα της Σχολής μας συμμετείχε στον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για μαθητές Δημοτικού, με θέμα «Οχήματα και μεταφορές του αύριο». Η ιδέα και η παρουσίαση των ρομπότ ήταν έργο αποκλειστικά των μαθητών μας, γεγονός που μας γεμίζει με ακόμη περισσότερη χαρά και αυτοπεποίθηση για το μέλλον της ομάδας μας.

ΣΚΕΨΗ

Η Μαρία ζει σε μια πόλη της Πελοποννήσου και πρέπει καθημερινά να ταξιδεύει στη Μακεδονία όπου εργάζεται και το απόγευμα να επιστρέφει στο σπίτι της. Πως θα το καταφέρει αυτό; Φυσικά με τηλεμεταφορά!

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ

Σε χάρτη της Ελλάδας κάνουμε δύο τομές, μία στην Πελοπόννησο και μια στη Μακεδονία, κάτω από τις οποίες βρίσκονται οι δύο ρομποτικοί βραχίονες. Σε κάθε βραχίονα υπάρχει η αναπαράσταση σε Lego της Μαρίας, σε αντίστροφη θέση. Όταν φεύγει από το σπίτι της το πρωί, ο πρώτο βραχίονας περιστρέφει προς τα κάτω την Μαρία και ταυτόχρονα ο δεύτερος προς τα πάνω στη Μακεδονία. Όλα γίνονται βέβαια με τη βοήθεια του κατάλληλου λογισμικού, που έχει προγραμματιστεί στον υπολογιστή της Σχολής.

Η ευφάνταστη ιδέα των μαθητών μας απέσπασε πολλά θετικά σχόλια κατά τη διάρκεια του Διαγωνισμού. Όλοι οι μαθητές συνεργάστηκαν άψογα, με αποτέλεσμα η δημιουργία, η παρουσίαση και ο έλεγχος του λογισμικού να βαθμολογηθούν πολύ θετικά από τους κριτές.

Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές και ραντεβού στον επόμενο διαγωνισμό!