ΜΙΚΡΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Χρήσιμες πληροφορίες για το Νηπιαγωγείο μας

Στη Σχολή μας προσπαθούμε να εξελισσόμαστε συνέχεια με σεβασμό στις ανάγκες και την προσωπικότητα του κάθε παιδιού ξεχωριστά. Για το λόγο αυτό θα θέλαμε να σημειώσουμε μερικές βασικές πληροφορίες που αφορούν καθημερινά λειτουργικά θέματα, τα οποία θα διευκολύνουν τόσο τους μαθητές στην προσαρμογή τους, όσο και τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς στη μεταξύ τους συνεργασία.

Το καθημερινό μας πρόγραμμα ξεκινά στις 8.30 το πρωί. Παρακαλούμε πολύ να είστε όλοι συνεπείς στην ώρα προσέλευσης των παιδιών και να βρίσκονται στο νηπιαγωγείο ως τις 8.25 το αργότερο.

Τα παιδιά από τις πρώτες μέρες και κάθε μέρα παραλαμβάνει η θυρωρός ή οι νηπιαγωγοί.

Για τις μετακινήσεις των μαθητών μας, τόσο για την προσέλευση και την αποχώρησή τους από τη σχολή όσο και για τις εκδρομές και επισκέψεις μας, χρησιμοποιούμε τα ιδιόκτητα σχολικά μας στελεχωμένα με έμπειρους οδηγούς και συνοδούς που ανήκουν στο μόνιμο προσωπικό της Σχολής μας για πολλά χρόνια.

Το πιστοποιητικό γέννησης του παιδιού, θα πρέπει να παραδίδεται στη γραμματεία με την εγγραφή. Το ίδιο ισχύει και για το δελτίο υγείας του μαθητή, το οποίο δίνει η νηπιαγωγός και συμπληρώνει ο παιδίατρος. Μας είναι απαραίτητο για τη συμμετοχή των παιδιών στις αθλητικές μας δραστηριότητες.

Στις 9.45 το πρωί τα παιδιά τρώνε πρωινό. Φροντίστε ώστε να είναι κάτι κατάλληλο για την ώρα και τις γευστικές προτιμήσεις του παιδιού σας. Τα παιδιά μπορούν να φάνε ξανά κάτι ελαφρύ (φρούτο, χυμό ή γιαούρτι), στις 12.10μ.μ. Όσα παιδιά αποχωρούν με το πρώτο δρομολόγιο ή με τους γονείς τους, ως τις 14.10 δεν χρειάζεται να έχουν μαζί τους δεύτερο κολατσιό.

Όσα παιδιά παρακολουθούν το πρόγραμμα απογευματινής απασχόλησης και αποχωρούν με το δεύτερο σχολικό ή με τους γονείς τους ως τις 16.00, είναι απαραίτητο να έχουν μαζί τους και μεσημεριανό, το οποίο τρώνε περίπου στις 14.00. Το μεσημεριανό τους πρέπει να είναι στεγνό, χωρίς πολλά υγρά και το παγουρίνο να κλείνει πολύ καλά ώστε να μη λερώνει τις τσάντες τους.

 

Για να είναι ευκολότερη η καθημερινότητα των νηπίων, θα παρακαλούσαμε πολύ:

Να φροντίσετε ώστε να έχουν απαραίτητα όλα τα μπουφάν και οι ζακέτες, θηλίτσες, ώστε να μπορούν να κρεμαστούν. Επίσης θα πρέπει το όνομα τους να αναγράφεται υποχρεωτικά παντού, τόσο στα μπουφάν και τις ζακέτες, όσο και στις τσάντες τους καθώς και σε όλα τα προσωπικά τους αντικείμενα.

Θα πρέπει να υπάρχει μια μόνιμη αλλαξιά με ρούχα, εσώρουχα και κάλτσες στο νηπιαγωγείο μας με το όνομα του παιδιού γραμμένο απ’ έξω.

Να γίνεται καθημερινός σχολαστικός έλεγχος στις τσάντες των παιδιών μήπως υπάρχει ανακοίνωση από τις νηπιαγωγούς ή τη διεύθυνση της Σχολής.

Να προσέχετε ιδιαίτερα το θέμα της διατροφής των παιδιών σας. Θα ήταν καλό να μην υπάρχουν έτοιμες τροφές, όπως πατατάκια, κρουασάν και σοκολάτες. Επίσης απαγορεύονται τα σκληρά φρούτα, όπως τα μήλα και τα αχλάδια και όσα έχουν μικρά κουκούτσια όπως τα κεράσια. Παρακαλούμε να ελέγχετε καθημερινά τις τσάντες τους, οι οποίες θα πρέπει να μην είναι μεγάλες και βαριές και να τις διατηρείτε πάντα καθαρές.

Να δίνετε στα παιδιά όσα χρήματα τους χρειάζονται για το κυλικείο, έχοντας ενημερώσει τις νηπιαγωγούς για τα χρήματα που στείλατε με ένα σημείωμα.

Όταν συγκεντρώνονται χρήματα για εκδρομές ή οποιαδήποτε άλλα σχολικά θέματα, είναι απαραίτητο να στέλνετε το ακριβές ποσόν σε ένα φακελάκι με το όνομα της νηπιαγωγού την επόμενη ημέρα της ανακοίνωσης της εκδρομής. Τα χρήματα συγκεντρώνουν, μόνο οι νηπιαγωγοί και κανείς άλλος, όπως η γραμματεία ή η θυρωρός. Το ίδιο ισχύει και με τα χρήματα που θα ζητηθούν για τις στολές της ετήσιας παράστασής μας, ή για κάποια παραμύθια που αγοράζουμε κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Οι εκδρομές, οι γιορτές και οι εκδηλώσεις εντός και εκτός νηπιαγωγείου, είναι αναπόσπαστο μέρος του προγράμματος μας και θα πρέπει να συμμετέχουν όλα τα παιδιά. Σε όλες τις επισκέψεις τα παιδιά θα πρέπει να φορούν τη στολή της Σχολής την οποία μπορείτε να προμηθευθείτε από την εταιρεία Allegro, τηλ. 210 2828003 6932662201. Όσα παιδιά δεν λαμβάνουν μέρος στην εκδρομή,  θα πρέπει να παραμείνουν σπίτι σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας και οργάνωσης του Νηπιαγωγείου, όπως ορίζεται από το υπουργείο Παιδείας.

Σε περίπτωση που το παιδί θα απουσιάσει απ’ τη Σχολή για οποιοδήποτε λόγο περισσότερο από 2 ημέρες, παρακαλούμε να ενημερώνετε τη γραμματεία.

Όταν κάποιο παιδί αρρωσταίνει, είναι υποχρεωτικό να απέχει για λίγες μέρες για λόγους και δικής του, αλλά και γενικότερης προστασίας της ομάδας των παιδιών, μήπως και υπάρξει κάποιο παιδί με σοβαρότερο πρόβλημα υγείας και δεν πρέπει να κολλήσει.

Για την σωστότερη φροντίδα των παιδιών στο Σχολή έχουμε την παιδίατρο μας, η οποία εξετάζει τα παιδιά και παρέχει τη συμβουλή της σε κάθε γονέα εάν και εφόσον χρειαστεί.

 

ΟΛΟΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ. ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΟ ΑΥΤΟ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΣΗΜΕΙΩNΕΤΕ ΕΥΑΝΑΓΝΩΣΤΑ ΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ.

 

Θα ήταν καλό να προσέχετε ώστε τα παιδιά να κοιμούνται νωρίς, να μην ξενυχτούν και να μην παρακολουθούν πολύ τηλεόραση.

Εάν υπάρχει κάποιο πρόβλημα υγείας παρακαλούμε να μας ενημερώσετε από την πρώτη κιόλας μέρα γραπτώς.

Για τη συμμετοχή του παιδιού στις αθλητικές δραστηριότητες, είναι υποχρεωτικό να μας προσκομίζετε από την πρώτη κιόλας εβδομάδα συμπληρωμένο από τον παιδίατρό σας, το ατομικό δελτίο υγείας μαθητή όπου θα αναφέρεται ενυπόγραφα, ότι το παιδί είναι υγιές και μπορεί να λάβει μέρος σε αυτές τις δραστηριότητες.

Σε όλα τα υλικά (εκτός από μαρκαδόρους, ξυλομπογιές, λαδοπαστέλ, χαρτόνια και μολύβια) θα πρέπει να είναι γραμμένο το όνομα του παιδιού σε εμφανές σημείο. Παρακαλούμε όλα τα υλικά να συγκεντρώνονται μέσα στην πρώτη εβδομάδα.

Την ημέρα που έχουμε γυμναστική ή ξιφασκία, όλα τα παιδιά θα πρέπει να φορούν αθλητικά ρούχα, παπούτσια και καπέλο υποχρεωτικά (κατά τους ζεστούς μήνες).

 

Μην πιέζετε το παιδί να σας πει τι έμαθε στο σχολείο. Αυτό θα γίνει σιγά σιγά. Δώστε του το χρόνο που χρειάζεται για να προσαρμοστεί. Αν παρατηρήσετε αποκλίνουσα συμπεριφορά, παρακαλούμε να ενημερώσετε αμέσως τις νηπιαγωγούς. Ακόμα κι αν πέφτουν στην αντίληψή σας μικροδιαφορές μεταξύ των παιδιών σας και των φίλων τους προτείνουμε να είστε ενωτικοί και να μιλάτε στα παιδιά για την αγάπη και τον αλληλοσεβασμό. Για μας η τάξη μας είναι «η οικογένεια μας». Τα παιδιά ξέρουν να αγαπούν και να συγχωρούν πάντα.

ΜΗΝ ΑΜΕΛΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΕΤΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ. ΚΑΘΕΤΙ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ Ή ΦΕΡΝΟΥΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΕΧΕΙ ΚΟΠΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΧΡΟΝΟ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. Η ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΞΙΑΣ.

 

Ευχαριστούμε πολύ για τη συνεργασία,

Οι Νηπιαγωγοί της Σχολής